Tramp smanjio zatvorsku kaznu Rodu Blagojeviću

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp smanjio zatvorsku kaznu Rodu Blagojeviću

Predsednik SAD Donald Tramp smanjio je kaznu bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije 2011. godine.

"Da, smanjili smo kaznu Rodu Blagojeviću. Odslužio je osam godina, dug period. Čini se kao dobra osoba, ali ne poznajem ga", rekao je Tramp novinarima.

Trampova odluka dolazi nekoliko meseci nakon najave da njegova administracija razmišlja o smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne.

Blagojević, nekadašnji član Demokratske stranke, služio je kao 40. guverner Ilinoisa u periodu od 2003. do 2009. godine, kada je opozvan zbog optužbi za korupciju, navodi Sputnjik Internešnel.

Blagojević je optužen da je pokušao da proda upražnjeno senatorsko mesto.

On je bio drugi guverner jedne američke savezne države poreklom iz Srbije, posle Džordža Vojnoviča, nekadašnjeg guvernera Ohaja.

Njegov otac Radisav, koji je rođen u Velikim Krčmarima kod Kragujevca, kao oficir Jugoslovenske vojske proveo je Drugi svetski rat u zarobljeništvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp smanjio kaznu Rodu Blagojeviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020

Predsednik SAD Donald Tramp smanjio je danas kaznu bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, osuđenom na 14 godina zatvora zbog korupcije, ocenivši tu presudu besmislenom...Blagojević, 63-godišnji demokrata, osuđen je za korupciju u decembru 2011. godine, nekoliko meseci pošto je učestvovao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.