Protest podrške pokretu Antifa u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jun.2020, 15:08

Protest podrške pokretu Antifa u Beogradu

Aktivistkinje i aktivisti nevladine mirovne organizacije Žene u crnom organizovali su u centru Beograda skup podrške pokretu Antifa koji u SAD učestvuje u demonstracijama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Skup se održava u trenutku u kome je predsednik SAD Donald Tramp najavio da će Antifa biti proglašena terorističkom organizacijom, optuživši ih za nasilje koje se dogodilo tokom protesta u gradovima SAD. ŽUC traže da prestane, kako su rekli, kriminalizacija Antife.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Podrška Beograda demonstracijama u SAD

Izvor: VOA, 08.Jun.2020

Predstavnici organizacija Žene u crnom i Građanska akcija organizovali su u centru Beograda protest u crnini, u znak solidarnosti sa ANTIFA protestima u SAD povodom ubistva Džordža Flojda. U izjavi medijima koordinatorka Žena u crnom Staša Zajović je istakla da se ovim događajem u Beogradu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.