Ponosno ćemo zaobići američke sankcije

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ponosno ćemo zaobići američke sankcije"

Teheran -- Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da će njegova zemlja "ponosno zaobići" američke sankcije iranskoj naftnoj i finansijskoj industriji.

"Kažem da ćemo s ponosom zaobići vaše ilegalne i nepravedne sankcije jer su one protivne međunarodnom pravu", rekao je Rohani u televizijskom obraćanju.

Šest meseci posle povlačenja iz nuklearnog sporazuma iz 2015, predsednik SAD Donald Tramp ponovo je uveo sankcije iranskom naftnom i finansijskom sektoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je vlada Baraka Obame ukinula.

"Nalazimo se u ekonomskom ratu i suočeni smo sa zastrašivanjem. Mislim da u američkoj istoriji u Beloj kući nije bilo čoveka koji više krši međunarodno pravo i konvencije", izjavio je iranski predsednik.

Tramp je od dolaska na vlast usvojio neprijateljsku poziciju prema Iranu, a u avgustu je Teheranu uveo prvi krug sankcija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.