Peskov: Za Rusiju povratak u G7 nije cilj sam po sebi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Za Rusiju povratak u G7 nije cilj sam po sebi

Nije moguć povratak Rusije u G7 na poziv samo jedne zemlje, jer se sve odluke u ovoj grupi donose konsenzusom, izjavio je portparol Kremlja Dimitrij Peskov. “Za Rusiju, članstvo u G7 ili povratak u G7 nije cilj sam po sebi,” izjavio je Peskov. Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da bi bilo korisno da se Rusija vrati u ovu grupaciju koja se nekada zvala G7 plus Rusija ili G8, ali je iz nje isključena nakon ankesije Krima. Trump: Recesije nema, SAD može posredovati u Kašmiru,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

HLADAN TUŠ ZA LIDERE G7 IZ MOSKVE! LAVROV: Rusiji ne treba nova G8, važniji su nam G20 i BRIKS

Izvor: Kurir, 26.Avg.2019

MOSKVA - Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija nije tražila ponovno oživljavanje Grupe 8, dok portparol Kremlja Dmitrij peskov smatra da je o tome nemoguće pričati dok ne postoji konsenzus u trenutnom, G7 formatu u koji Moskva nije uključena.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.