Odgovor Trampovom izaslaniku: Dragi ambasadore, Aljbin je lažov!

Izvor: B92, 07.Feb.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Trampovom izaslaniku: "Dragi ambasadore, Aljbin je lažov!"

Kosovski premijer Aljbin Kurti je lažov, poručio je lider DPK Kadri Veselji u odgovoru specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

"Dragi ambasadore, Aljbin je lažov! Moj predlog o taksama je veoma jasan od januara 2019. godine. Aljbin ga nije podržao i vodio je kampanju protiv toga. Zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi tim pitanjem bez konkretnog plana kojim se na prvo mesto stavljaju najbolji interesi Kosova", naveo je Veselji na Tviteru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Grenel je prethodno, reagujući na izjavu Veseljija da Priština ne treba da ispuni zahtev Srbije i ukine takse, poručio da je ukidanje takse zahtev SAD.

"Kadri, Sjedinjene Države traže da Kosovo ukine stopostotno uvećane takse. To šteti Kosovu i sprečava preduzeća da otvaraju nova radna mesta. Aljbin je tu u pravu", napisao je Grenel Veseljiju, koji je sada u opoziciji.

Veselji je juče napisao na svom profilu na Fejsbuku da je zabrinut zbog "Kurtijeve preterane žurbe da ispuni zahtev Srbije".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.