OTKRIVENO Evo šta je Tramp ŠAPNUO Lavrovu na sastanku u Beloj kući

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVENO Evo šta je Tramp ŠAPNUO Lavrovu na sastanku u Beloj kući

Informacija koju je predsednik SAD Donald Tramp saopštio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu na sastanku u Vašingtonu ticala se planova terorističke organizacije DAEŠ da digne u vazduh putnički avion, javila je američka televizija Ej–Bi–Si.

Prema izvoru američke televizije, ti podaci su dobijeni od izraelskog špijuna iz redova DAEŠ-a. Radi se o namerama militanata da organizuju teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napad na avion koji bi leteo za SAD. Ekstremisti su planirali da bombu sakriju u torbi za kompjuter. Takva eksplozivna naprava, po mišljenju američkih stručnjaka, teško bi mogla da bude otkrivena tokom provere uz pomoć obične opreme.

Vašington je smatrao da treba verovati u te obaveštajne podatke i upravo zbog toga je računao na mogućnost uvođenja zabrane unošenja kompjutera u avione koje lete ka SAD iz evropskih država.

Prema tvrdnjama Ej–Bi–Sija, nakon što je Tramp podelio te informacije sa Lavrovom, život špijuna je u opasnosti. Izraelska strana je insistirala da informacija koju je dala SAD ostane tajna.

Trampov pomoćnik za nacionalnu bezbednost Gerbert Makmaster smatrao je da je davanje Rusiji navedenih informacija ispravno, između ostalog i zbog toga što je u oktobru 2015. godine u terorističkom napadu iznad Sinajskog poluostrva stradao ruski avion A321 „Kogalimavija“, koji je iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik leteo za Sankt Peterburg.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.