OGLASIO SE TRAMPOV DOKTOR: Poslednje informacije o zdravstvenom stanju predsednika SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 17:44

OGLASIO SE TRAMPOV DOKTOR: Poslednje informacije o zdravstvenom stanju predsednika SAD

Istog dana kad je svet obišla vest da je Donald Tramp bio pozitivan na testu na koronavirus, predsednik SAD je prebačen u bolnicu Volter Rid

Donald Tramp je u petak objavio da je njegov test na kovid-19 pozitivan, a kasnije tokom dana prebačen je u vojnu bolnicu pošto je ceo dan imao temperaturu. Prema izvorima CNN-a, predsednik SAD je imao i problema sa disanjem i kašljem, ali on se jutros javio na Tviteru i napisao: "Dobro mi je, mislim! Hvala vam svima. LJUBAV!!!"
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Doktor Šon Konli, lekar predsednika Sjedinjenih Američkih Država, obratio se javnosti na konferenciji za medije ispred bolnice Volter Rid, gde je, sa ostalim doktorima koji brinu o Trampu, govorio o zdravstvenom stanju lidera SAD.

-  Predsednik se jutros oseća vrlo dobro - su reči kojima je Konli počeo konfenreciju.

- Odluka o prevozu predsednika u bolnicu bila je iz predostrožnosti. Mi smo jako zadovoljni napretkom predsednika. Juče je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji.

- Pratimo njegove funkcije srca i bubrega, sve je u redu. Predsednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kiseonika. Rekao nam je da se oseća kao da je spreman da ovog trenutka ode kući.

- Tramp je juče primio Redemesvir i planiramo da nastavimo sa tom terapijom. Predsednik nema temperaturu već 24 sata - istakli su doktori.

Na pitanje zašto Melanija Tramp nije prevezena u bolnicu, doktor je istakao da nema nikakve potrebe da ona bude hospitalizovana.

Na pitanje novinara kada bi Tramp mogao da bude otpušten iz bolnice, lekari nisu mogli da daju precizan odgovor.

- Ne želim ništa da nagađam, ali za sada sve pokazuje da neće morati da prima kiseonik. Nije primao kiseonik ni prethodnog dana, a ne prima ga ni sada. Imao je blagi kašalj, slabu temperaturu i najvažnije, osećao je umor. Nikada nije imao problema sa disanjem.

- Ima 74 godine, muškarac je i blago gojazan, nema holesterol, nema problema s pritiska... Osim toga, nije u grupi koja je kritična. Pritisak mu se nije menjao, rad srca nije poremećen - rekao je doktor.

Na pitanje zašto je onda prevezen u bolnicu, lekar je rekao: "Zato što je on predsednik Sjedinjenih Država".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.