Nove sankcije Iranu, sporazum i dalje na snazi

Izvor: VOA, 12.Jan.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sankcije Iranu, sporazum i dalje na snazi

Predsednik Donald Tramp uveo je nove sankcije iranskim pojedincima I kompanijama ali je ipak, kako je nagovešteno - poslednji put, obnovio iranski nuklearni sporazum. Tramp nije vratio na snagu ranije, strožije sankcije protiv Teherana čiji je cilj vršenje pritiska na iranski režim da odustane od nuklearnog programa, preneo je jedan visoki zvaničnik Trampove administracije. Predsednik je dao Kongresu i evropskim saveznicima 120 dana da “poprave” iranski nuklearni sporazum navodeći da će se u protivnom SAD povući iz sporazuma. On je takođe uveo nove mere protiv iranskih pojedinaca i kompanija. Predstavnik Bele kuće rekao je da su sankcije deo širih pokušaja da se stane na put iranskom “nepromišljenom i destabilizujućem ponašanju”, što obuhvata i akcije na gušenju protesta kada je ubijena najmanje 21 osoba.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp potvrđuje nuklearni sporazum sa Iranom, ali...

Izvor: RTS, 12.Jan.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će potvrditi nuklearni sporazum sa Iranom poslednji put ako on ne bude promenjen da bi dao Vašingtonu i evropskim saveznicima šansu da poprave "strašne propuste" sporazuma iz 2015. godine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.