Netanjahu hvali Trampov govor u UN

Izvor: RTS, 19.Sep.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu hvali Trampov govor u UN

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pohvalio je današnje obraćanje predsednika SAD Donalda Trampa u UN, u kojem je Tramp kritikovao Iran, navodeći da za 30 godina iskustva sa svetskom organizacijom nikada nije čuo "smeliji ili hrabriji govor".
Benjamin Netanjahuu, koji u Njujorku prisustvuje generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, rekao je da je Tramp "govorio istinu o velikim opasnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << s kojima se naš svet suočava i objavio snažan poziv da se suprotstavi njima kako bi se obezbedila budućnost čovečanstva".

Donald Tramp je u svom prvom obrćanju sa govornice UN nazvao Iran "otpadničkom državom" i "korumpiranom diktaturom", čiji je glavni izvozni proizvod nasilje.
"Iskreno, nuklearni sporazum sa Iranom je sramotan za SAD. Verujete mi. Vreme je da nam se ceo svet pridruži u traženju od iranske vlade da okonča svoje težnje ka ubijanju i uništenju", rekao je američki predsednik.
Optužio je Iran da podržava teroriste i preti Izraelu, prenosi AP.
Nakon Trampovog govora u Generalnoj skupštini UN, iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je da će SAD izgubiti poverenje međunarodne zajednice ako napuste nuklearni sporazum sa Teheranom.
"Ako SAD ne budu poštovale obaveze i budu zgazile na ovaj sporazum, to će sa sobom nositi gubitak poverenja zemalja u Ameriku", rekao je Rohani.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zarif: Trampov govor pun mržnje i neznanja

Izvor: RTS, 19.Sep.2017

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif je ocenio da je obraćanje američkog predsednika Donalda Trampa u UN bio "govor mržnje pun neznanja". . "Trampov govor mržnje pun neznanja pripada srednjem veku, a ne 21. veku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.