Neviđeno za 30 godina: Netanijahu ocenio Trampovo obraćanje u Ujedinjenim nacijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neviđeno za 30 godina: Netanijahu ocenio Trampovo obraćanje u Ujedinjenim nacijama

Izraelski premijer pozvao svet da obezbedi budućnost čovečanstva

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pohvalio je današnje obraćanje predsednika SAD Donalda Trampa u UN, u kojem je Tramp kritikovao Iran, navodeći da za 30 godina iskustva sa svetskom organizacijom nikada nije čuo "smeliji ili hrabriji govor".

Tramp zagrmeo sa govornice UN: Severna Korejo, niste nam ostavili drugog izbora (FOTO)

Izraelski premijer, koji u Njujorku prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, rekao je da je Tramp "govorio istinu o velikim opasnostima s kojima se naš svet suočava i objavio snažan poziv da se suprotstavi njima kako bi se obezbedila budućnost čovečanstva".

Tramp je u svom prvom obrćanju sa govornice UN nazvao Iran "otpadničkom državom" i "korumpiranom diktaturom", čiji je glavni izvozni proizvod nasilje.

- Iskreno, nuklearni sporazum sa Iranom je sramotan za SAD. Verujete mi. Vreme je da nam se ceo svet pridruži u traženju od iranske valde da okonča svoje težnje ka ubijanju i uništenju - rekao je Tramp.

On je, takođe, optužio Iran da podržava teroriste i preti Izraelu, prenosi AP.

Nakon Trampovog govora u Generalnoj skupštini UN, iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je da će SAD izgubiti poverenje međunarodne zajednice ako napuste nuklearni sporazum sa Teheranom.

- Ako SAD ne budu poštovale obaveze i budu zgazile na ovaj sporazum, to će sa sobom nositi gubitak poverenja zemalja u Ameriku - rekao je Rohani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.