Nakon Trampovog uspeha Amerikance zanima kako se odseliti u Kanadu

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Trampovog uspeha Amerikance zanima kako se odseliti u Kanadu

Jedan od kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp ponovo je pokazao svoju dominaciju tokom jučerašnjeg "superutorka" kada je pobedio u sedam od 11 država, a nisu svi srećni zbog toga.

Gugl je preneo da je, prema njihovim podacima, pretraga pitanja: "Kako se odseliti u Kanadu?" skočila 1.150 odsto, a čak i tokom dana, pre saopštavanja rezultata izbora, pretraga tog pitanja bila je 500 odsto veća nego ranije.

Sajmon Rodžers, šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odeljenja za merenje podataka u Guglu, rekao je da je posebno zanimljivo što je većina pretraga došla sa područja Masačusetsa, gde je Tramp ubedljivo pobedio sa 49 odsto glasova.

Broj Amerikanaca koji su tražili informacije bio je toliki da je sajt kanadske vlade imao problema sa protokom. Nešto posle ponoći je čak i bio nedostupan, sa porukom: "Možda ćete imati problema sa funkcionisanjem sajta. Radimo na rešavanju. Hvala na strpljenju."

Pre nekoliko dana, jedno kanadsko ostrvo ponudilo je Amerikancima koji to budu hteli da emigriraju kod njih ukoliko Tramp pobedi.

Autor: RTS
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zbog Trampa pitaju - Kako se odseliti u Kanadu?

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 08:52

Jedan od kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pokazao je svoju dominaciju tokom "superutorka“ kada je pobedio u sedam od 11 država...Međutim, Trampov uspeh nije usrećio sve Amerikance. "Gugl“ je preneo da je, prema njihovim podacima, pretraga pitanja: „Kako se odseliti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.