Četvrtak, 03.03.2016.

07:30

Zbog Trampa pitaju - Kako se odseliti u Kanadu?

Jedan od kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pokazao je svoju dominaciju tokom "superutorka“ kada je pobedio u sedam od 11 država.

Izvor: RTS

Zbog Trampa pitaju - Kako se odseliti u Kanadu?
Foto: Gettyimages

Međutim, Trampov uspeh nije usrećio sve Amerikance. "Gugl“ je preneo da je, prema njihovim podacima, pretraga pitanja: „Kako se odseliti u Kanadu?“ skočila 1.150 odsto, a čak i tokom dana, pre saopštavanja rezultata izbora, pretraga tog pitanja bila je 500 odsto veća nego ranije.

Sajmon Rodžers, šef odeljenja za merenje podataka u "Guglu“, rekao je da je posebno zanimljivo što je većina pretraga došla sa područja Masačusetsa, gde je Tramp ubedljivo pobedio sa 49 odsto glasova.

Broj Amerikanaca koji su tražili informacije bio je toliki da je sajt kanadske vlade imao problema sa protokom.

Nešto posle ponoći je čak i bio nedostupan, sa porukom: "Možda ćete imati problema sa funkcionisanjem sajta. Radimo na rešavanju. Hvala na strpljenju.“

Pre nekoliko dana, jedno kanadsko ostrvo ponudilo je Amerikancima koji to budu hteli da emigriraju kod njih ukoliko Tramp pobedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: