NAJNIŽI REJTING U PREDSEDNIČKOJ KARIJERI: Donald Tramp napušta Belu kuću uz najmanju podršku Amerikanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 09:12

NAJNIŽI REJTING U PREDSEDNIČKOJ KARIJERI: Donald Tramp napušta Belu kuću uz najmanju podršku Amerikanaca

Donald Tramp napušta Belu kuću sa najnižim rejtingom dosad.

Američki predsednik Donald Tramp napustiće sutra Belu kuću sa najnižim rejtingom od početka mandata, s obzirom na to da njegov rad podržava samo 34 odsto Amerikanaca, pokazuju rezultati ankete Galupa.

Agencija podseća da je Trampov prosečan rejting tokom mandata bio 41 odsto, što je za četiri odsto manje od svih njegovih prethodnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kada je Galup počeo da prikuplja podatke, prenela je agencija AFP na svom Tviter nalogu.

Podrška Trampovom učinku je u ranijim anketama pala na 35 odsto, što je bilo najuočljivije 2017. godine kada nije osudio okupljanje belih suprematista u Šarlotsvilu u Virdžiniji.

Poslednja anketa sprovedena je u nedelji između 4. i 11. januara i poklopila se sa neredima na Kapitol hilu, kada su Trampove pristalice upale u zgradu Kongresa.

Najviši rejting Tramp je imao početkom 2020. kada se suočio sa impičmentom u Senatu pod optužbom da je vršio pritisak na Ukrajinu da mu pomogne u optužbama na račun Džozefa Bajdena, kao i na početku pandemije korona virusa, kada su Amerikanci verovali da je dobro odgovorio na širenje virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.