MELANIJA SPUŠTENE GLAVE ODLAZI IZ BELE KUĆE: Prva dama Amerike nikada nije imala manju popularnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 12:18

MELANIJA SPUŠTENE GLAVE ODLAZI IZ BELE KUĆE: Prva dama Amerike nikada nije imala manju popularnost

Melanija trenutnho ima najmanju popularnost od kada je postala prva dama.

Prva dama SAD Melanija Tramp napustiće Belu kuću sa najmanjom popularnošću od početka svog mandata, navodi CNN pozivajući se na svoja istraživanja.

Od februara 2016. godine, od kada se pratio njen rejting u javnosti, supruga američkog predsednika Donalda Trampa, Melanija, ima najmanju popularnost, pa je tako 42 odsto ispitanika reklo da ima pozitivan stav o njoj, 12 odsto da nisu sigurni, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a čak 47 odsto da imaju negativan stav.

Najviši rejting je imala u maju 2018. godine - 57 odsto, što se poklopilo sa prvom zvaničnom večerom i njenim prisustvom na sahrani bivše prve dame Barbare Buš u Teksasu.

Ipak, navodi CNN, njena popularnost je u decembru opala, nakon posete Africi, kada je 36 odsto njih imalo negativan stav prema njoj.

Poslednje istraživanje pokazalo je da je njena popularnost daleko manja od popularnosti njenih prethodnica - u januaru 2017. godine Mišel Obama je imala 69 odsto pozitivnih glasova, kao i na početku mandata, dok je Lora Buš imala 67 odsto povoljnih ocena, a Hilari Klinton 56 odsto.

Metodologija računanja malo se promenila u odnosu na prethodne ankete, navodi CNN, jer se povećao broj anketiranja putem telefona i trajalo je duže od šest dana.

Sprovedeno je u periodu između 9. i 14. januara i u njemu su učestvovale 1.003 punoletne osobe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Malenija Tramp uputila oproštaju poruku pred odlazak iz Bele kuće

Izvor: Beta, 19.Jan.2021, 09:41

Prva dama SAD Melanija Tramp objavila je oproštajnu poruku pripremajući se da napusti Belu kuću.Ona je izmedju ostalog poručila da "nasilje nikada nije rešenje", par nedelja posle upada pristalica predsednika Donalda Trampa u Kapitol.U šestominutnoj video poruci, prva dama je odala počast porodicama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.