Mediji: Tramp će se suočiti sa najmanje jednom krivičnom prijavom

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2023, 14:12

Mediji: Tramp će se suočiti sa najmanje jednom krivičnom prijavom

  Bivši američki predsednik Donald Tramp suočiće se sa najmanje jednom optužbom za krivično delo, javio je Asošiejted pres, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.
Kako navodi agencija, brojne optužbe protiv Trampa uključuju falsifikovanje poslovnih zapisa. Trampov dolazak u sud se očekuje 4. aprila. Kako je ranije rekao političarov advokat Džo Takopina, tokom njegovog pojavljivanja, bivši američki predsednik namerava da se izjasni o nevinosti. Ranije je objavljeno da je velika porota u Njujorku glasala za optužnicu protiv političara. Zvanično, optužbe će biti objavljene tek kada se Tramp pojavi na sudu, ali se pretpostavlja da je reč o slučaju porno glumice Stormi Danijels – navodno joj je plaćena pozamašna suma za ćutanje o navodnoj aferi sa bivšim predsednikom. Bivši predsednik je ranije negirao i povezanost sa Danijelsom i bilo kakve nezakonite radnje sa njegove strane. Tramp je takođe rekao da je progon čisto politički i povezan sa njegovom namerom da se kandiduje za predsednika 2024. Komentarišući optužbe protiv njega od strane Okružnog tužioca Menhetna, Tramp je rekao da ne može da računa na pravično suđenje u Njujorku. Prema CNN-u, političar je počeo aktivno da zove republikanske kongresmene, nadajući se da će dobiti njihovu podršku. Predsednik republikanskog Predstavničkog doma Kevin Makarti optužio je tužioca Menhetna Alvina Brega za zloupotrebu položaja bez presedana. Guverner Floride Ron DeSantis, koji se smatra jednim od Trampovih glavnih rivala na izborima republikanaca u SAD 2024, rekao je da država u kojoj se nalazi Trampova rezidencija neće olakšati ekstradiciju bivšeg šefa države, s obzirom na sumnjive okolnosti slučaja. List Vašington post piše da je političar postao prvi optuženi u istoriji Sjedinjenih Država, koji je bio predsednik zemlje i vrhovni komandant. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Vostok

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.