Mari Jovanovič nije anđeo

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mari Jovanovič nije anđeo"

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bivša ambasadorka SAD u Ukrajini Mari Jovanovič, koja je svedočila u sklopu istrage o njegovom opozivu "nije anđeo".

"Ta ambasadorka za koju svi kažu da je tako divna, ne bi okačila moju sliku u ambasadi. To nije anđeo, ta žena... Nemamo mi ovde posla sa nekom bebom", kazao je Tramp za Foks njuz.

Kako prenose američki mediji, Tramp je gotovo "priznao" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je insistirao da drugi zvaničnici američke administracije budu strožiji prema ambasadorki Jovanovič.

"Ja sam ih pitao: zašto ste tako ljubazni? Pa gospodine, ona je žena. Moramo da budemo fini", rekao je američki predsednik.

On je za Mari Jovanovič rekao i da ima podršku bivšeg demokratskog predsednika Obame i da je ona njegov ambasador, što su pojedini američki mediji ocenili kao netačno, navodeći da je Jovanovič imenovana za ambasadora u vreme različitih predsednika, i demokratskih i republikanskih.

Tramp je, između ostalog, govoreći o saslušanjima pred Predstavničkim domom Kongresa u vezi sa njegovim opozivom, za demokrate koje su inicirale saslušanje 12 svedoka, rekao da izgledaju "kao budale".

On je konkretno za vodećeg demokratu u Predstavničkom domu, kongresmena Adama Šifa rekao da "izgleda kao bolesno kuče".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.