"Mari Jovanovič nije anđeo"

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bivša ambasadorka SAD u Ukrajini Mari Jovanovič, koja je svedočila u sklopu istrage o njegovom opozivu "nije anđeo".

Izvor: Tanjug

Subota, 23.11.2019.

09:57

EPA-EFE/ Shawn Thew

"Ta ambasadorka za koju svi kažu da je tako divna, ne bi okačila moju sliku u ambasadi. To nije anđeo, ta žena... Nemamo mi ovde posla sa nekom bebom", kazao je Tramp za Foks njuz.

Kako prenose američki mediji, Tramp je gotovo "priznao" da je insistirao da drugi zvaničnici američke administracije budu strožiji prema ambasadorki Jovanovič.

"Ja sam ih pitao: zašto ste tako ljubazni? Pa gospodine, ona je žena. Moramo da budemo fini", rekao je američki predsednik.

On je za Mari Jovanovič rekao i da ima podršku bivšeg demokratskog predsednika Obame i da je ona njegov ambasador, što su pojedini američki mediji ocenili kao netačno, navodeći da je Jovanovič imenovana za ambasadora u vreme različitih predsednika, i demokratskih i republikanskih.

Tramp je, između ostalog, govoreći o saslušanjima pred Predstavničkim domom Kongresa u vezi sa njegovim opozivom, za demokrate koje su inicirale saslušanje 12 svedoka, rekao da izgledaju "kao budale".

On je konkretno za vodećeg demokratu u Predstavničkom domu, kongresmena Adama Šifa rekao da "izgleda kao bolesno kuče".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: