Keri: Neprimerene izjave Trampa o drugim zemljama

Izvor: B92, 16.Jan.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Neprimerene izjave Trampa o drugim zemljama

Vašington -- Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri ocenio je neprimerenim to što novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp direktno komentariše politiku druge zemlje.

"Iskreno, mislim da je neprimereno da se novoizabrani predsednik SAD meša u politiku drugih zemalja na tako direktan način", rekao je Keri gostujući na CNN, istakavši da će Tramp morati da se suoči s posledicama svojih opaski nakon inauguracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20. januara.

Od petka će, ukazao je Keri, Tramp biti odgovoran za odnose sa drugim zemljama.

Uz to, odlazeći američki državni sekretar je za kancelarku Angelu Merkel rekao da je "jedan od najsnažnijih lidera u Evropi" i jedan od "najvažnijih igrača".

Tramp je, u intervjuu za londonski Tajms, izjavio da je Merkelova napravila "katastrofalnu grešku" sa politikom otvorenih vrata prema izbeglicama.

Povodom Bregzita, Tramp je, u istom intervjuu, izrazio uverenje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka.

On je, pored toga, u intervjuima za nemački tabloid Bild i londonski Tajms u izdanju od ponedeljka, rekao da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kerry: Trumpove izjave neumjesne

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2017

Američki državni sekretar John Kerry ocijenio je danas izjave novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o Evropskoj uniji i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel kao "neumjesne" i kao "direktno miješanje u unutrašnja pitanja drugih zemalja". "Smatram da je neumjesno da se novoizabrani američki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.