G7 izdvaja 20 miliona dolara za Amazoniju

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G7 izdvaja 20 miliona dolara za Amazoniju

Bijaric -- Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je danas da će države članice Grupe 7 izdvojiti 20 miliona dolara za borbu protiv požara u kišnoj šumi Amazonije.

Makron je ovo saopštio zajedno sa predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom. Francuski predsednik je dodao da su lideri G7 razmatrali o izdvajanju novca i za Afriku, koja se takođe bori sa velikim šumskim požarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, SAD su takođe podržale ovu inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako se američki predsednik Donald Tramp nije pojavio na sednici o životnoj okolini.

Satelitskim osmatranjem zabeleženo je oko 41.000 požara u oblasti Amazona u toku ove godine, a više od polovine ih je zabeleženo u toku avgusta. Stručnjaci kažu da su većinu požara zapalili poljoprivrednici koji čiste postojeće zemljište.

"Stvarnost je da je za hitnu pomoć zaista potrebno finansiranje, jer nema dovoljno novca da se omogući da avioni za borbu protiv požara polete", rekao je anonimni izvor agencije Rojters, koji je potvrdio cifru od 20 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SIĆA ZA SPAS PLUĆA PLANETE?! Zemlje G7 izdvojile SRAMNU SVOTU za spas Amazonije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019

Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je danas da će države članice Grupe 7 izdvojiti 20 miliona dolara za borbu protiv požara u kišnoj šumi Amazoniji...Makron je ovo saopštio zajedno sa predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom...Francuski predsednik je dodao da su lideri G7 razmatrali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.