SIĆA ZA SPAS PLUĆA PLANETE?! Zemlje G7 izdvojile SRAMNU SVOTU za spas Amazonije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIĆA ZA SPAS PLUĆA PLANETE?! Zemlje G7 izdvojile SRAMNU SVOTU za spas Amazonije (FOTO/VIDEO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je danas da će države članice Grupe 7 izdvojiti 20 miliona dolara za borbu protiv požara u kišnoj šumi Amazoniji.

Makron je ovo saopštio zajedno sa predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom.

Francuski predsednik je dodao da su lideri G7 razmatrali o izdvajanju novca i za Afriku, koja se takođe bori sa velikim šumskim požarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, SAD su takođe podržale ovu inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iako se američki predsednik Donald Tramp nije pojavio na sednici o životnoj okolini.

Satelitskim osmatranjem zabeleženo je oko 41.000 požara u oblasti Amazona u toku ove godine, a više od polovine ih je zabeleženo u toku avgusta.

Stručnjaci kažu da su većinu požara zapalili poljoprivrednici koji čiste postojeće zemljište.

- Stvarnost je da je za hitnu pomoć zaista potrebno finansiranje, jer nema dovoljno novca da se omogući da avioni za borbu protiv požara polete - rekao je anonimni izvor agencije Rojters, koji je potvrdio cifru od 20 miliona dolara.

BONUS VIDEO: ERUPCIJE,RATOVI, BOLESTI,TOPLJENJE... Naučnici predviđaju OVO kao najveću pretnju po čovečanstvo!(VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zemlje G-7 najavile 20 miliona dolara pomoći Amazoniji u plamenu

Izvor: Beta, 26.Avg.2019

Lideri Grupe sedam privredno najrazvijenijih zemalja sveta dogovorili su se danas da odmah finansiraju fond od 20 miliona dolara kako bi se pomoglo zemljama u regionu Amazonije u borbi protiv šumskih požara i pokrenula dugoročnu globalnu inicijativu za zaštitu prašume.To su objavili predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.