Edita Tahiri: Dobra vest je što Tramp ne želi korigovanje granica

Izvor: B92, 20.Jun.2020, 12:20

Edita Tahiri: Dobra vest je što Tramp ne želi korigovanje granica

Edita Tahiri kaže da je za mir na Balkanu dobra vest da je postalo jasno da se administracija predsednika SAD Donalda Trampa protivi ideji korigovanja granica.

Tahiri je, kako prenosi Gazeta Ekspres, podsetila i na samit u Berlinu, održan krajem aprila 2019. godine, o kojem je rekla da je nemačka kancelarka Angela Merkel suzbila takvu ideju sa stola.

Donald Tramp je protiv razmene teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dijalogu između Kosova i Srbije, što je juče jasno rekao njegov izaslanik. Kancelarka Merkel suzbila je razmenu teritorija prošle godine na samitu u Berlinu. Ovo je veoma dobra vest za mir na Balkanu”, poručila je bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine.

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je juče da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalnda Trampa.

Grenel je, u intervjuu za Foks Njuz, objasnio da pitanje razmene teritorije Srbije i Kosova nije ideja aktuelnog ameičkog predsednika.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LIKOVANJE U LAŽNOJ DRŽAVI: Edita Tahiri pozdravila vest o stavu Trampa u vezi nepromenljivosti granica

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2020

Tahiri je podsetila i na samit u Berlinu, održan krajem aprila 2019. godine, o kojem je rekla da je nemačka kancelarka Angela Merkel suzbila takvu ideju sa stola..Edita Tahiri kaže da je za mir na Balkanu dobra vest da je postalo jasno da se administracija predsednika SAD Donalda Trampa protivi ideji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.