Donald Tramp: Sa Makronom imam SPECIJALNI ODNOS

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp: Sa Makronom imam "SPECIJALNI ODNOS"

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron ručali su pre početka Samita G7 i razgovarali o "gorućim temama".

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik Razgovor Predsednika Francuske i SAD

Makron, koji je domaćin samita, sa Trampom je razgovarao o krizama koje se trenutno dešavaju u svetu, uključujući klimatske promene, kao i situaciju u Libiji, Iranu i Rusiji, ali i o povećanim trgovinskim tenzijama između dve zemlje.

DEMONSTRACIJE >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv samita G7, NAPETO i među liderima

Tramp je rekao da ima poseban odnos i veze sa francuskim kolegom i pored toga što se razlikuju po nekim pitanjima.

"U stvari, Emanuel i ja imamo mnogo toga zajedničkog. Mi smo prijatelji već dugo vremena. Povremeno se sukobimo, ali ništa strašno. Dobro se slažemo, imamo dobre odnose, pa čak bih mogao da kažem i veoma specijale", rekao je Tramp sjedeći na terasi sa Makronom u Bijaricu.

On je dodao da do sada sve ide dobro.

Tramp je juče zapretio da će uvesti tarife na francusko vino koje se uvozi u SAD, kao odgovor na porez za digitalne službe koji je uveo zvaničniPariz.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je ranije da Evropska unija ima spreman odgovor ukoliko Tramp odluči da zvanično uvede tarife na francusko vino.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.