Posebna veza: Tramp i Makron se sastali pre samita

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posebna veza": Tramp i Makron se sastali pre samita

Bijaric -- Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron ručaće uoči početka samita G7 u francuskom Bijaricu.

Očekuje se da će razgovarati o povećanim trgovinskim tenzijama između dve zemlje.

Makron, koji je domaćin samita, rekao je da će sa Trampom razgovarati i o krizama koje se trenutno dešavaju u svetu, uključujući klimatske promene, kao i situaciju u Libiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iranu i Rusiji.

Tramp smatra da sa Makronom ima "dosta toga zajedničkog" i "posebnu vezu".

Dodao je da veruje da će dosta toga biti postignuto za vreme trajanja samita G7, koji počinje danas.

Iz Predsedništva Francuske potvrđeno je da će se dvojica lidera sastati ispred hotela "Pale" po Trampovom dolasku, prenosi AP.

Tramp je juče zapretio da će uvesti tarife na francusko vino koje se uvozi u SAD, kao odgovor na porez za digitalne službe koji je uveo zvanični Pariz.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je ranije da Evropska unija ima spreman odgovor ukoliko Tramp odluči da zvanično uvede tarife na francusko vino.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVO RUČAK SA MAKRONOM: Tramp stigao na samit G7, a uspeo je da napravi problem i zbog FRANCUSKOG VINA! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 24.Avg.2019

Američki predsednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron ručaće uoči početka samita G7 u francuskom Bijaricu, a očekuje se da će razgovarati o povećanim trgovinskim tenzijama između dve zemlje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.