Donald Tramp: AMERIKA ŠTITI EVROPU OD RUSIJE, TUŽAN SAM ŠTO ME NE VOLE ZBOG TOGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp: AMERIKA ŠTITI EVROPU OD RUSIJE, TUŽAN SAM ŠTO ME NE VOLE ZBOG TOGA

Predsednik SAD je ovo izjavio na predizbornom skupu u Ohaju.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da Amerika štiti Evropu od Rusije, ali da je ujedno i "tužan" što ga Evropa ne voli zbog toga.

- Nato godinama dobija na snazi zahvaljujući Americi. Mi štitimo Evropu od Rusije. A brojke po pitanju uplata na račun odbrambenih troškova sve su manje iz godine u godinu. Zbog toga sam i otišao tamo da im kažem da su dužni da plate, da su neplatiše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Tramp.

Prema rečima američkog lidera, upravo su zbog toga evropske zemlje "prestale da ga vole", za razliku od njegovog prethodnika Baraka Obame koji nije iznosio takve zahteve.

Tramp je ovo rekao na predizbornom skupu u Ohaju, a mediji podsećaju da američki predsednik regularno optužuje saveznike iz NATO-a da nedovoljno uplaćuju na račun odbrambenog fonda, te da bi ta brojka trebalo da dostigne ukupno dva odsto BDP-a svak zemlje-članice.

Inače, u Americi je u toku predizborna kampanja, budući da će naredni predsednički izbori u toj zemlji biti održani 3. novembra ove godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   NATO skup,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp: Mi štitimo Evropu od Rusije

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD "štite Evropu od Rusije", ali da je ujedno i „tužan“ što ga Evropa ne voli zbog toga. „NATO godinama dobija na snazi zahvaljujući Americi. Mi štitimo Evropu od Rusije. A brojke po pitanju uplata na račun odbrambenih troškova sve su manje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.