CENIM VAŠE LIDERSTVO: Evo šta je Donald Tramp napisao predsedniku Vučiću (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Dec.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CENIM VAŠE LIDERSTVO: Evo šta je Donald Tramp napisao predsedniku Vučiću (FOTO)

Povodom Trampovog pisma, predsednik Srbije je u sredu u Briselu rekao da moramo nastaviti da tražimo rešenje za Kosovo, jer će nas u suprotnom, loša rešenja vratiti unazad Američki predsednik Donald Tramp je uputio pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem naglašava da ne treba propustiti jedinstvenu priliku za postizanje rešenja za Kosovo i navodi da SAD cene njegovo liderstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << U pismu, datiranom 14. decembra, objavljenom na sajtu predsedništva navodi se: "Dragi gospodine predsedniče, Bilo je zadovoljstvo videti Vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom. S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast. Takođe, apelujem na obe strane da što pre postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji to otežavaju. Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu. Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da Vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum." Pročitajte još - Politiko: I Vučić dobio pismo od Trampa slično Tačijevom Tramp je pismo slične sadržine uputio i predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju. Povodom Trampovog pisma, Vučić je u Briselu rekao da moramo nastaviti da tražimo rešenje za Kosovo, jer će nas u suprotnom, loša rešenja vratiti unazad. Vučić je rekao da pismo Donalda Trampa u vezi sa KiM govori tri stvari, a jedna od njih je da su SAD zainteresovane za rešavanje problema Kosova kompromisom, kakvim takvim.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PINK.RS OBJAVLJUJE SADRŽAJ PISMA KOJE JE TRAMP POSLAO VUČIĆU: Dragi predsedniče Srbije, cenimo vaše liderstvo... (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 21.Dec.2018, 03:22

Američki predsednik Donald Tramp uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem naglašava da ne treba propustiti jedinstvenu priliku za postizanje rešenja za Kosovo i navodi da SAD cene njegovo liderstvo.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.