Izvor: RTS, 16.Maj.2022, 23:30

Bajden vraća trupe u Somaliju

Predsednik SAD Džo Bajden je odobrio slanje skoro 500 američkih vojnika u Somaliju, pošto je njegov prethodnik Donald Tramp naredio njihovo povlačenje, saopštili su američki zvaničnici.
Visoki zvaničnik američke administracije, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je Džozef Bajden odobrio zahtev sekretara za odbranu Lojda Ostina da "omogući efikasniju borbu protiv El >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šababa", prenosi Rojters.
U Somaliji će biti raspoređeno manje od 500 američkih vojnika, rekao je drugi američki zvaničnik.
Pentagon je napomenuo da trupe neće direktno učestvovati u borbenim dejstvima, već će raditi na obuci, savetovanju i opremanju somalijskih snaga.
Donald Tramp je 2020. godine iz Somalije povukao oko 700 američkih vojnika
Pobunjeni islamski militanti El Šabab žele da sruše vladu u Mogadišu i uspostave vladavinu zasnovanu na strogom tumačenju šerijatskog zakona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bajden vraća vojsku u Somaliju

Izvor: Blic, 17.Maj.2022, 01:07

Predsednik SAD Džo Bajden odobrio je ponovno raspoređivanje američkih trupa u Somaliji, čime je povukao odluku svog predhodnika Donalda Trampa, saopštili su danas američki zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.