ŠTA SE TO SPREMA? Bajden odobrio raspoređivanje vojnika SAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 17:41

ŠTA SE TO SPREMA? Bajden odobrio raspoređivanje vojnika SAD!

Američki predsednik doneo odluku.

Predsednik SAD DŽozef Bajden odobrio je ponovno rasporedivanje nekoliko stotina američkih vojnika u Somaliju nakon više od godinu dana pošto je bivši američki predsednik Donald Tramp naredio njihovo povlačenje, izjavila su danas dva američka zvaničnika.

Pre Trampovog povlacenja SAD su imale oko 700 vojnika u Somaliji koji su bili usredsređeni da pruže pomoć lokalnim snagama kako bi izašle ugušile pobunu Al Šababa, povezanog sa Al kaidom, preneo je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden odobrio "malo, uporno" američko vojno prisustvo u Somaliji

Izvor: VOA, 16.Maj.2022

Američki predsednik Džo Bajden odobrio je slanje manje od 500 američkih vojnika u Somaliju, kako bi sprovodili operacije protiv pobunjeničke grupe al-Šabab, povezane sa al-Kaidom, izjavio je jedan zvaničnik Bele kuće. Tako je promenjena odluka iz ere bivšeg predsednika Donalda Trampa o povlačenju...

Nastavak na VOA...

BAJDEN HITNO ŠALJE VOJSKU U OVU ZEMLJU: Povukao Trampovu odluku, sprema 500 vojnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2022, 08:22

Tramp je 2020. godine iz te zemlje povukao oko 700 američkih vojnika...Predsednik SAD Džozef Bajden odobrio je ponovono raspoređivanje američkih trupa u Somaliji, čime je povukao odluku svog predhodnika Donalda Trampa, saopštili su američki zvaničnici...Slanje trupa u Somaliju tražio je Pentagon,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.