Američka himna i počasna garda za Trampa u Bakingemskoj palati

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka himna i počasna garda za Trampa u Bakingemskoj palati

Američki predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija sastali su se, prvog dana trodnevne posete Velikoj Britaniji, sa kraljicom Elizabetom Drugom. Planiran je sastanak i sa odlazećom premijerkom Terezom Mej, navodi "Bi-Bi-Si".
Kraljica Elizabeta Druga je Donalda Trampa i njegovu suprugu Melaniju dočekala na velikom travnjaku Bakingemske palate.

Oni su izvršili smotru počasne garde sastavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od grenadira koji su nosili tradicionalne kape od medveđe kože, prenosi AP.
Iz obližnjeg Zelenog parka i iz Londonske tvrđave ispaljeni su plotuni kraljevske artiljerije, što je jedna od najvećih počasti koje Britanija može da ukaže stranim liderima.
Tramp i prva dama sleteli su u dvorište u helikopteru, a na izlasku su ih dočekali princ Čarls i njegova supruga Kamila.
Nakon dočeka u Bakingemskoj palati, Tramp će prisustvovati privatnom ručku sa kraljicom i čaju sa princem Čarlsom pre državnog banketa uveče.
Kraljica će održati govor i nazdraviti, a od Trampa se takođe se očekuje da kaže nekoliko reči pre banketa.
Rojters prenosi da bi Tramp trebalo da svede obraćanje na minimum da bi izbegao da se osramoti kao njegov prethodnik Barak Obama, koji je pričao tokom izvođenja britanske himne i podigao čašu u pogrešnom trenutku.

Kasnije će popiti tradicionalni engleski čaj sa princom Čarlsom, a za uveče je planiran svečani državni banket.
Za uveče je predviđen svečani državni banket kome će prisustvovati i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, navodi Bi-Bi-Si.
Drugog dana posete, američki predsednik razgovaraće sa odlazećom premijerkom Terezom Mej u njenoj kancelariji u Dauning Stritu. Očekuje se da će razgovarati o klimatskim promenama i kineskoj kompaniji "Huavej".
Predsednik SAD će u sredu učestvovati na komemoraciji povodom 75. godišnjice Dana D, na Normandijsko-američkom groblju u Francuskoj.
Nakon toga američki predsednik će otputovati u prvu zvaničnu posetu Irskoj gde će se sastati sa irskim premijerom Leom Varadkarom.

Nekoliko minuta pred sletanje u London, Tramp je na Tviteru kritikovao gradonačelnika Londona Sadika Kana sa kojim se i ranije verbalno sukobljavao.
Kan je ranije rekao da London ne treba da prostre crveni tepih za američkog predsednika, navodi Bi-Bi-Si.
Tokom Trampove posete planirani su protesti širom Velike Britanije, uključujući London, Mančester, Belfast i Birmingem.
Tramp je treći predsednik SAD, nakon Džordža Buša mlađeg i Baraka Obame koji će se susreti sa kraljicom Elizabetom tokom službene posete Britaniji, prenosi Rojters
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp stigao u London

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2019

Američki predsednik stigao je u posetu Velikoj Britaniji, tokom koje će imati audijenciju kod kraljice Elizabete II i razgovarati sa odlazećom premijerkom Terezom Mej Američki predsednik Donald Tramp stigao je u posetu Velikoj Britaniji, tokom koje će imati audijenciju kod...

Nastavak na Večernje novosti...

TRAMP I PRE SUSRETA OSRAMOTIO ENGLESKU KRALJICU: Prošle godine joj okrenuo leđa, a sada ispričao detalje PRIVATNOG RAZGOVORA (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Jun.2019

Donald Tramp je stigao u Veliku Britaniju u prvu zvaničnu državnu posetu kao predsednik SAD-a. Tokom tri dana, on, njegova žena Melania i njegova deca će biti gosti visokih članova kraljevske porodice i političara. Trampovi će takođe učestvovati u komemoracijama povodom 75. godišnjice Dana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.