11.11.2016 ::: Donald Trump - verovatno se pitate koje automobile je vozio (FOTO)

Izvor: AutoMagazin, 11.Nov.2016, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11.11.2016 ::: Donald Trump - verovatno se pitate koje automobile je vozio (FOTO)

Novoizabrani američki predsednik, Donald Trump, bio je vlasnik mnogobrojnih sportskih i luksuznih limuzina. Jedan od Trumpovih glavnih aduta u kampanji bio je američki patriotizam, ali kada su automobili u pitanju, preferira evropske...

Popularni milijarder, koji je ogromno nasleđeno bogatstvo značajno uvećao investiranjem u nekretnine, bio je vlasnik mnogobrojnih skupocenih superautomobila.

Trump obožava Rolls-Royce. U prošlosti se vozio u Silver Cloudu >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << iz 1956. godine, koji je navodno bio i njegov prvi automobil. Kasnije je snimljen u popularnom Phantomu, i to ne na zadnjem sedištu, kao što je uobičajeno, već na mestu vozača. Dobro poznat automobil Donalda Trumpa bio je Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. godine, u plavoj boji Le Mans. Ima motor sa dvanaest cilindara i pogon na sve točkove. Na aukciji u septembru mesecu prodat je za 460 000 dolara.

Još jedan od Trumpovih omiljenih automobila bio je britansko-nemački grand turismo Mercedes-Benz SLR McLaren, koji se verovatno još uvek nalazi u njegovoj "garaži." Naravno, tu su i luksuzni S600 i Maybach, a za novog predsednika SAD zanimljiva je i Honda NSX, koju je 1991. godine kupio tadašnjoj devojci, a kasnije supruzi, Marli Maples. 2015. godine, na aukciji na eBay prodata je za 48.200 dolara.

U Trampovoj sbirci se nalazi i nekoliko američkih automobila. Tu je sve popularniji Tesla, ali i  Cadillac Escalade i nezaobilazni muscle car - Chevrolet Camaro SS.

Na sve svoje "ljubimce", Trump će morati da zaboravi, jer će se kao predsednik Sjedinjenih Američkih država voziti u specijalnom predsedničkom automobilu - Cadillac Beast (zver). Trenutno se razvija nova verzija, koju ćemo prvi put videti na inauguraciji novog predsednika. Iza razvoja predsedničke limuzine stoji veliki GM, a nosiće znak Cadillac.

Automagazin.rs
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.