Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom

Izvor: DobreVesti.rs, 08.Maj.2022, 21:25

Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom

Evropske zemlje obeležavaju 9. maja Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije (EU), pet godina kasnije.

 
Dan Evrope, ustanovljen u znak sećanja na početak stvaranja Evropske unije, i ove godine će biti obeležen brojnim manifestacijama u Srbiji.
 
Delegacija EU u Srbiji centralnu proslavu „Festival Evrope“ organizuje sutra u Novom Sadu, gradu koji je izabran za evropsku prestonicu kulture za 2022. godinu.
 
Na Trgu slobode u Novom Sadu, gde će biti održan „Festival Evrope“, predstaviće se zemlje članice EU, Ministarstvo za evropske integracije Srbije i Evropski...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tribina “RAT i ‘BRAT’ – Koja je Tvoja crvena linija?” danas u Novom Sadu

Izvor: Danas, 09.Maj.2022, 09:11

Pokret Novi Optimizam i Građanske inicijative organizuju tribinu “RAT i ‘BRAT’ – Koja je Tvoja crvena linija?” kojom obeležavaju 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom.

Nastavak na Danas...

VODIČ KROZ GRADSKA DEŠAVANJA Novi Sad u znaku Dana pobede i Dana Evrope, EVO ŠTA DANAS OČEKUJE NOVOSAĐANE

Izvor: Blic, 09.Maj.2022

U Novom Sadu, ali i svim drugim gradovima Srbije danas se obeležava Dan pobede nad fašizmom, kao i Dan Evrope koji je ustanovljen nešto kasnije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.