Cene naftnih derivata ograničene, a sada je poznato i do kada će tako biti

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 13:05

Cene naftnih derivata ograničene, a sada je poznato i do kada će tako biti

Beograd -- Uredba Vlade Srbije o ograničavanju cena naftnih derivata važiće 30 dana.

To je za Tanjug izjavio savetnik ministarke za naftu i gas u Ministarstvu rudarstva i energetike Raša Kojčić.

Podsetio je da će maloprodajna cena evrodizela biti ograničena na 179 dinara, a bezolovnog motornog benzina na 171 dinar po litru.

"Na ovaj način naši potrošači će biti zaštićeni, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da smo svedoci globalne ekonomske krize koja je i dovela do ovih poremećaja cena sirove nafte i svih energenata. Države u regionu poput Mađarske i Hrvatske su takođe pristupile određenim merama ograničavanja cena derivata, tako da je ovo logična reakcija kako bi se zaštitili domaći potrošači", izjavio je Kojčić.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je usvojila Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata kojom je propisano da maksimalna maloprodajna cena Evro dizela i Evro premijuma BMB 95 iznosi 179, odnosno 171 dinar po litru.

U saopštenju posle sednice vlade navodi se da je to učinjeno kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva, s obzirom na to da je u prethodnom periodu zabeležen rast cena ovih derivata, a što je direktno uticalo na povećanje cena svih drugih roba i usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cena goriva ograničena na 30 dana

Izvor: RTS, 11.Feb.2022

Savetnik ministarke za naftu i gas u Ministarstvu rudarstva i energetike Raša Kojčić rekao je za "Tanjug" da će uredba Vlade Srbije o ograničavanju cena derivata važiti 30 dana. . Maloprodajna cena evrodizela biće ograničena na 179 dinara, a bezolovnog motornog benzina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.