Čestitke povodom božićnih praznika

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom božićnih praznika

Državni zvaničnici uputili su čestitke građanima, vernicima i sveštenstvu povodom Božića, uz želje da ga provedu u miru, ljubavi i slozi.
Ministar finansija Siniša Mali čestitao je Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.
"U ime Ministarstva finansija, i u svoje ime, čestitam vam praznik Hristovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rođenja, sa željom da ga provedete sa najmilijima, u sreći i blagostanju. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha i radosti, ali i praštanja, poštovanja i razumevanja. Uz nadahnuće ovog praznika, a to su pre svega zajedništvo, mir i sloga, otvorena su nam vrata ka boljoj budućnosti. Mir Božji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki ministra Malog.
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Božić građanima koji taj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.
Joksimovićeva je navela da svim građanima pravoslavne veroispovesti želi srećan Božić - dan zajedništva, međuljudskog poštovanja i praštanja.
"Želim da ga provedete sa bližnjima - u radosti, zdravlju, miru, slozi i dobrom raspoloženju i sa odlučnom rešenošću da ćemo - zarad sadašnjih i generacija koje dolaze, nastaviti da stvaramo uslove za još bolju i napredniju budućnost svih naših građana i naše zemlje", poručila je Joksimovićeva u čestitki uz reči "Mir Božji - Hristos se rodi". 
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uputio je čestitku sveštenstvu i građanima koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru.
"Božićni praznici neka u vaše domove unesu ljubav, toplinu i radost, neka donesu zdravlje i slogu. Posvetite vreme svojim najbližima, otvorite srca, verujte u sebe, u dobro u ljudima. Prigrlite svoju veru, pomozite onima kojima je pomoć neophodna, štitite i čuvajte svoje najbliže. Srećan vam Badnji dan i Božić. Mir Božji, Hristos se rodi", poručio je Pastor. 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je patrijarhu Irineju, građanima i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve Rođenje Isusa Hrista.
"Vaša Svetosti, Vaša visokopreosveštenstva i preosveštenstva, časno sveštenstvo i monaštvo, poštovani građani i pravoslavni vernici, želim vam srećno i Bogom blagosloveno obeležavanje praznika Rođenja Hristovog. Šaljem vam iskrene čestitke u nadi da će nam darodavac svakog mira podariti da se mir useli u naša srca i da se međusobno usmerimo ka razumevanju, dobroj volji, ljubavi i praštanju. U svetlosti najradosnijeg praznika Božića želim da svi zajedno nastavimo vredno da radimo, kulturno i duhovno napredujemo, kako bi sebi, svojim bližnjima i potomstvu obezbedili sigurnu i prosperitetnu društvenu zajednicu. Svako dobro od Gospoda vam želim uz sveradosni božićni pozdrav Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi", naveo je Radojičić u čestitki.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je juče patrijarhu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monašvu SPC i svim vernicima pravoslavne veroispovesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja - Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću. 
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čestitke građanima za Božić

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef diplomatije Ivica Dačić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i drugi državni zvaničnici čestitali su vernicima predstojeće božićne praznike. Čestitku je poslao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. ...

Nastavak na RTS...

Milanović čestitao Božić: Hristos se rodi

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović poželeo je srećan Božić svim građankama i građanima te zemlje koji slave po julijanskom kalendaru. . Zoran Milanović je na svom profilu na Fejsbuku poručio da su međusobno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.