Čestitke građanima za Božić

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke građanima za Božić

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef diplomatije Ivica Dačić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i drugi državni zvaničnici čestitali su vernicima predstojeće božićne praznike. Čestitku je poslao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon prijema dece srpske nacionalnosti iz Hrvatske, čestitao je Božićne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << praznike patrijarhu srpskom Irineju, svim vernicima Srpske crkve, posebno narodu i episkopima u Crnoj Gori, kao i episkopima u zemlji i širom sveta.

"Želim svima da najradosniji hrišćanski praznik provedu u zdravlju i veselju sa svojim porodicama i želim vam dobru i uspešnu novu godinu u kojoj očekujem još veći ekonomski rast", rekao je Vučić.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Božić patrijarhu srpskom Irineju, crkvenim velikodostojnicima i građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru, saopšteno je iz Vlade. 
"U ovim prazničnim danima koje provodimo sa nama najbližima, u svoje lično ime i u ime svih članova vlade, upućujem najiskrenije čestitke građanima Srbije koji Božić slave po Julijanskom kalendaru", navedeno je u čestitki premijerke.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić patrijarhu Irineju i građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru uz iskrenu želju da ga proslave u miru, spokoju, zdravlju i radosti u krugu svojih najbližih i najdražih.
"Neka nas praznik Hristovog rođenja osnaži u zajedništvu i učvrsti našu nadu i veru u trajne ljudske vrednosti – uzajamno uvažavanje, poštovanje, praštanje i razumevanje različitosti", istakao je Dačić u svojoj čestitki.
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković poželela je da "duh Božića probudi veru u praštanje, međusobno poštovanje i razumevanje".
"Ovaj praznik treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge i da nam da snagu da se izborimo sa svim izazovima i teškoćama. Želim da praznik proslavite u miru, ljubavi, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih", istakla je Maja Gojković u čestitki povodom Božića.
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je vernicima, patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje, navodi se u saopštenju.
"Neka nam najradosniji hrišćanski praznik svima donese mir, dobro zdravlje i radost, a našim sunarodnicima i sveštenstvu u Crnoj Gori da snagu u pravednoj borbi za očuvanje svetinja i prava na svoj identitet. Čestitam vam Božić uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Mir Božji, Hristos se rodi!", rekla je Mihajlovićeva. 
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je Božić svim vernicima po Julijanskom kalendaru.
"Neka ovaj radostan praznik donese dobro zdravlje, mnogo uspeha i sreće svim pravoslavnim hrišćanima. Božićni praznici su vreme kada treba da osnažimo ljubav i slogu, da praštamo i da se mirimo i još više da se ujedinimo", ističe u čestitki ministra Đorđevića.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku povodom Božića patrijarhu Irineju i pripadnicima Vojske Srbije koji obeležavaju ovaj praznik po julijanskom kalendaru.
"Imajući veru i polažući nadu na Bogomladenca Hrista, uveren sam da ćete i ubuduće, hrabro i uspešno izvršiti poverene vam zadatke. Želeći da praznične dane provedete u miru i dobrom raspoloženju, deleći radost praznika sa svojim najbližima, pozdravljam Vas radosnim pozdravom - mir Božji, Hristos se rodi", naveo je Vulin u čestitki pripadnicima Vojske Srbije.
I prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević čestitao je građanima Srbije i Republike Srpske koji Božić slave po Julijanskom kalendaru sa željom da praznik provedu u miru i ljubavi, okruženi dobrom voljom.
"I ove godine dočekujemo Božić sa verom, nadom i ljubavi. Moja porodica i ja vam želimo da ovaj veliki sveti praznik provedete u miru i radosti. Mir božji, Hristos se rodi!", navodi se u čestitki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.