Čestitke povodom božićnih praznika

Državni zvaničnici uputili su čestitke građanima, vernicima i sveštenstvu povodom Božića, uz želje da ga provedu u miru, ljubavi i slozi.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"U ime Ministarstva finansija, i u svoje ime, čestitam vam praznik Hristovog rođenja, sa željom da ga provedete sa najmilijima, u sreći i blagostanju. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha i radosti, ali i praštanja, poštovanja i razumevanja. Uz nadahnuće ovog praznika, a to su pre svega zajedništvo, mir i sloga, otvorena su nam vrata ka boljoj budućnosti. Mir Božji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki ministra Malog.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Božić građanima koji taj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

Joksimovićeva je navela da svim građanima pravoslavne veroispovesti želi srećan Božić - dan zajedništva, međuljudskog poštovanja i praštanja.

"Želim da ga provedete sa bližnjima - u radosti, zdravlju, miru, slozi i dobrom raspoloženju i sa odlučnom rešenošću da ćemo - zarad sadašnjih i generacija koje dolaze, nastaviti da stvaramo uslove za još bolju i napredniju budućnost svih naših građana i naše zemlje", poručila je Joksimovićeva u čestitki uz reči "Mir Božji - Hristos se rodi". 

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uputio je čestitku sveštenstvu i građanima koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

"Božićni praznici neka u vaše domove unesu ljubav, toplinu i radost, neka donesu zdravlje i slogu. Posvetite vreme svojim najbližima, otvorite srca, verujte u sebe, u dobro u ljudima. Prigrlite svoju veru, pomozite onima kojima je pomoć neophodna, štitite i čuvajte svoje najbliže. Srećan vam Badnji dan i Božić. Mir Božji, Hristos se rodi", poručio je Pastor. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je patrijarhu Irineju, građanima i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve Rođenje Isusa Hrista.

"Vaša Svetosti, Vaša visokopreosveštenstva i preosveštenstva, časno sveštenstvo i monaštvo, poštovani građani i pravoslavni vernici, želim vam srećno i Bogom blagosloveno obeležavanje praznika Rođenja Hristovog. Šaljem vam iskrene čestitke u nadi da će nam darodavac svakog mira podariti da se mir useli u naša srca i da se međusobno usmerimo ka razumevanju, dobroj volji, ljubavi i praštanju. U svetlosti najradosnijeg praznika Božića želim da svi zajedno nastavimo vredno da radimo, kulturno i duhovno napredujemo, kako bi sebi, svojim bližnjima i potomstvu obezbedili sigurnu i prosperitetnu društvenu zajednicu. Svako dobro od Gospoda vam želim uz sveradosni božićni pozdrav Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi", naveo je Radojičić u čestitki.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je juče patrijarhu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monašvu SPC i svim vernicima pravoslavne veroispovesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja - Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво