Si Điping čestitao Nikoliću Dan državnosti

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Điping čestitao Nikoliću Dan državnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom Kine Li Mančangom, koji mu je predao pismo kineskog predsednika Si Đipinga, u kome njemu i svim građanima Srbije čestita Dan državnosti.
U pismu kineskog predsednika se ističe da je dalje produbljivanje odnosa Kine i Srbije u skladu sa osnovnim interesima ova dva naroda. Si Điping navodi da veliku pažnju pridaje razvoju odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kine i Srbije, prenosi Fonet.

Nikolić i Li Mančang zaključili su da kineske kompanije ostvaruju odličnu saradnju sa Vladom Srbije i sa srpskim kompanijama, saopštila je PR služba predsednika Srbije.
Mančang je informisao Nikolića o napretku projekata vezanih za izgradnju pruge Beograd - Budimpešta, pojedinih deonica Koridora 11 i radova na Termo-elektrani „Nikola Tesla".
Nikolić se u odvojenom susretu sastao i sa ambasadorkom Egipta Menhom Mahrus Bahum, koja mu je uručila poziv da učestvuje na velikoj međunarodnoj ekonomskoj konferenciji koja će se održati u Šarm el Šeiku tokom marta ove godine.
Nikolić je istakao da će to biti sjajna prilika da se uspostave i ojačaju kontakti sa brojnim finansijskim institucijama i da im se skrene pažnja na Srbiju, navodi se u saopštenju.
 
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.