Pompeo čestitao praznik, SAD posvećene podršci putu Srbije ka EU

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo čestitao praznik, SAD posvećene podršci putu Srbije ka EU

Američki državni sekretar Majk Pompeo čestitao je Srbiji, u svoje i u ime građana Sjedinjenih Američkih Država, Dan državnosti, uz poruku da SAD ostaju posvećene podršci Srbiji na njenom evropskom putu.
"SAD veoma cene naš odnos sa Srbijom i dele viziju demokratske Srbije sa naprednom ekonomijom, u miru sa susedima i u potpunosti integrisanu u Evropu", navodi se u saopštenju Stejt departmenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ohrabreni smo nedavnim događajima koji signaliziraju pomak napred ka olakšavanju investicija, razvoju turizma, trgovinskih i uzajamnih odnosa sa Kosovom i sa optimizmom verujemo da će Srbija i Kosovo učiniti dalji napredak ka normalizaciji odnosa u bliskoj budućnosti", kaže se u saopštenju.
SAD i Srbija, kako se podseća, imaju dugu istoriju saradnje,
"Naše zemlje su stajale rame uz rame u dva svetska rata i SAD dugo podržavaju integraciju Srbije u Evropu. Mnogi ugledni Amerikanci srpskog porekla dali su značajan doprinos ne samo američkom društvu, već i svetu i nastavljaju da to čine i danas", navodi se u saopštenju.
"Verujemo da će godina pred nama doneti mogućnosti za dalje jačanje veza između Srbije ii SAD i početak nove uzbudljive faze u našem prijateljstvu", zaključuje se u saopštenju Stejt departmenta.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.