Gugl Srbiji čestitao Dan državnosti

Izvor: Dzungla.org, 15.Feb.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl Srbiji čestitao Dan državnosti

Na početnoj stranici srpskog 'Gugla' pojavila se čestitka povodom 15. februara, Dana državnosti Srbije.

Za ilustraciju na 'Guglu' iskorišćena je naslovna strana takozvanog Sretenjskog Ustava. Klikom na čestitku na ovom popularnom pretraživaču pokazuju se sajtovi na kojima se govori o Danu državnosti, počevši sa 'Vikipedijom', kao i povezane vesti objavljene na stranicama medijskih kuća.
Sretenje je za Dan državnosti proglašeno 10. jula 2001. godine, ali ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Srbija kao samostalna država obeležava od 2006. godine, nakon odvajanja Crne Gore.
Ovaj nacionalni praznik obeležava se na hrišćanski praznik Sretenje, zato što je tog dana buknuo Prvi srpski ustanak (1804-1813), a istog datuma 1835. donet je prvi Ustav tadašnje srpske kneževine, kojim je ukinut feudalizam i koji je označio početak savremene srpske državnosti.
(Izvor: Blic)
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.