Google nam čestita Dan državnosti

Izvor: Domino Magazin, 15.Feb.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google nam čestita Dan državnosti

Kako najveći svetski pretraživač obeležava srpski praznik

U Srbiji se danas obeležava Dan državnosti, i to u znak sećanja na događaje iz 1804. i 1835. godine, koji simbolizuju početak stvaranja moderne samostalne Srbije.

Obeležavaju praznika se priključio i Google, gde je na naslovnu stranu postavljen motiv iz takozvanog Sretenjskog Ustava. Čak i naziv pretraživača danas piše na srpskoj ćirilici!

Klikom na čestitku na popularnom pretraživaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << otvara se strana sa podacima o našem Danu državnosti.

> Najveća urbana legenda Beograda - najzad potvrđena?

Na današnji dan 1804. godine u mestu Orašac u Šumadiji podignut je Prvi srpski ustanak i počela borba za oslobođenje od Turaka. Takođe, 15. februara 1835. godine Skupština u Kragujevcu proglasila je prvi Ustav Srbije.

> Kako se kuva Karađorđev pasulj?
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Dan državnosti

Izvor: Beta, 15.Feb.2012

BEOGRAD, 15. februara 2012. (Beta) - U Srbiji se danas obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na dogadjaje iz 1804. i 1835. godine, koji simbolizuju početak stvaranja moderne Srbije...Na današnji .

Nastavak na Beta...

Google obeležava Dan državnosti Srbije

Izvor: Mikro - PC World, 15.Feb.2012

Google danas obeležava Dan državnosti Srbije, državni praznik koji se u Srbiji slavi u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka (1804.) i dan donošenja prvog srpskog Ustava, tzv. Sretenjskog ustava, odnosno početak stvaranja moderne srpske države (1835.). U skladu sa Googleovom praksom...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.