Albanija će biti na strani tzv. Kosova ako ga neko napadne? Ovo je Vučićeva reakcija

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 19:27

Albanija će biti na strani tzv. Kosova ako ga neko napadne? Ovo je Vučićeva reakcija

Beograd -- Tokom svečanosti povodom dodele odlikovanja na Dan državnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarisao izjavu albanskog premijera Edija Rame.

Podsetimo, premijer Albanije izjavio je da nema sumnje da je ta zemlja stajala, stoji i stajaće uz tzv. Kosovo u svakom slučaju, čak i ako stvari dođu dotle da se više ne priča, već se koristi oružje.

"Neko je danas izgovorio da, ukoliko neko napadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, Albanija to neće da dozvoli, biće na toj strani. Ne znam ko bi to uradio... Zamislite da sam bilo šta slično izgovorio... Mogli ste samo da čujete ćutanje danas... Zamislite da je neko od nas to rekao, čuli biste grmljavinu psovki i uvreda, aviona i topova, samo da se Srbi jednom zauvek ućutkaju", rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da Srbija nema potrebu, niti će da napada bilo koga.

"Nama je potrebna Evropa. Ne uvek njeno licemerje i dvoličnost, ali nam je potrebna, ne možemo bez nje. Ali isto tako kada nas teraju da možemo bez nekih koji nam nisu uzimali zemlju, mi ćemo da kažemo da smo mi Srbi, da imamo srce i dušu i vodićemo svoju politiku. Čuvaćemo odnose sa Evropom, ali nećemo da se odreknemo saradnje ni sa Rusijom, ni sa Kinom, niti sa bilo kim drugim", istakao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.