Junker: Bregzit bez dogovora vodi ka granici u Irskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Bregzit bez dogovora vodi ka granici u Irskoj

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da će granične kontrole biti postavljene na irskoj granici ako Velika Britanija napusti Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o istupanju. Junker je za Skaj njuz rekao da EU mora da "obezbedi zaštitu interesa EU i jedinstvenog tržišta". Očuvanje trenutnog statusa granice između Irske, članice EU, i britanske Severne Irske je jedno od najkomplikovanijih pitanja u razgovorima o Bregzitu. Junker je naveo da bi, u slučaju da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Junker: Granične kontrole u Irskoj u slučaju Bregzita bez dogovora

Izvor: RTS, 22.Sep.2019

. Ukoliko Britanija napusti evropski blok bez dogovora na irskoj granici biće uspostavljene granične kontrole, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.