Izborna komisija BiH naredila ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2022, 15:22

Izborna komisija BiH naredila ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine naredila je u ponedjeljak, 10. oktobra da se u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu otvore vreće i ponovno prebroje svi glasački listići na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. Za naredbu je glasalo šest članova CIK-a BiH, a protiv je bio samo Vlado Rogić. "Na jutrošnjem kolegiju CIK BiH je razmotrio više primjedbi i imao je na uvid i dokaze i videomaterijale....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIK: Ponovno brojanje glasova za predsednika Republike Srpske

Izvor: RTS, 10.Okt.2022

Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije BiH donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsednika Republike Srpske zbog, kako navode, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti", saopšteno je iz CIK-a. . CIK je jutros održao kolegijum na...

Nastavak na RTS...

Opozicija u Srpskoj pozdravila odluku CIK-a

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2022

BANJALUKA - Opozicija u Republici Srpskoj, očekivano je pozdravila odluku Centralne izborne komisije BiH koja je naredila ponovno brojanje glasova za predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Može li CIK donijeti odluku o ponovnom brojanju glasova

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2022, 11:32

BANJALUKA - Naredbu za ponovno brojanje glasova za nivo predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina temelji na članu 5.22 stav 2 koji kaže: "Svi glasački listići broje se na biračkim mjestima, osim ako CIK ne utvrdi da će se glasački ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.