LSV: Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Izvor: Beta, 21.Nov.2020, 14:09

LSV: Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Vladu Srbije da u potpunosti sprovede mere Kriznog štaba i onemogući dalje širenje korone prilikom ispraćaja posmrtnih ostataka patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja."Da bi se izbegle scene koje smo pre nekoliko nedelja imali priliku da vidimo u Podgorici, na sahrani vladike Amfilohija, a koje su dovele do naglog porasta broja zaraženih od korona virusa u Crnoj Gori ali i Srbiji, pozivamo Vladu Srbije da u potpunosti sprovede mere Kriznog štaba", navodi se u saopštenju LSV.Iz te stranke su naveli da razumeju tugu vernika SPC zbog smrti patrijarha, ali da zdravlje gradjana Srbije mora biti osnovni prioritet svih."Zdravstveni sistem Srbije je pred kolapsom, a medicinski radnici na izmaku snaga. Pozivamo i SPC da u ovom teškom trenutku pokaže punu odgovornost", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Koraci: Poštujmo epidemiološke mere u danima iskazivanja pošte preminulom patrijarhu Irineju

Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2020

BEOGRAD..Uz najveće poštovanje verskih osećaja građana i građanki Srbije pravoslavne veroispovesti i potrebe da se oproste od patrijarha Irineja, pozivamo ih da uvaže činjenice epidemiološke realnosti u zemlji: hiljade zaraženih i desetine umrlih dnevno, bolnice u kojima nema dovoljno mesta...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.