Evo do kada će trajati klinička ispitivanja ruske vakcine: Rusko ministarstvo zdravlja najavilo tačan datum

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2020, 13:49

Evo do kada će trajati klinička ispitivanja ruske vakcine: Rusko ministarstvo zdravlja najavilo tačan datum

Ispitivanja će biti izvedena u devet zdravstvenih institucija u Moskvi

Rusko ministarstvo zdravlja najavljuje da bi postregistraciona faza kliničkih ispitivanja vakcine protiv korona virusa "Sputnik V" trebalo bi da bude završena do kraja 2022. godine.

Početak ispitivanje bio je 25. avgusta, a završetak je planiran 31. decembra 2022. godine, navedeno je na sajtu ruskog Ministarstva, preneo je TAS S.

Cilj kliničkih ispitivanja nakon registracije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je procena efikasnosti, imunološka snaga i sigurnost vakcine.

.

Rusija je objavila 11. avgusta da je prva u svetu registrovala vakcinu protiv Kovid-19 koja je razvijena u Nacionalnom naučno-istraživačkom centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija završava klinička ispitivanja vakcine do kraja 2022.

Izvor: B92, 03.Sep.2020

Rusko ministarstvo zdravlja najavljuje da bi postregistraciona faza kliničkih ispitivanja vakcine protiv koronavirusa "sputnjik V" trebalo da bude završena do kraja 2022. godine...Početak ispitivanja bio je 25. avgusta, a završetak je planiran za 31. decembar 2022. godine, navedeno je na sajtu ruskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.