Danas pale maske: Nisu više obavezne na javnim mestima

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 10:03

Danas "pale" maske: Nisu više obavezne na javnim mestima

Od danas se u Austriji život približava još jednim korakom normalnom načinu života koji je vladao pre koronavirusa.

Na osnovu dobrog trenda razvoja u borbi protiv koronavirusa, odnosno malog broja novozaraženih, austrijska vlada je donela odluku da se ukine obaveza nošenja maski na javnim mestima.

Od danas maske moraju da se nose samo još u gradskom prevozu, zdravstvenim ustanovama i kod uslužnih delatnosti, kod kojih nije moguće održati razmak od jednog metra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To važi pre svega za frizere.

U radnjama nošenje maske više nije obavezno. Međutim, vlasnici radnji imaju mogućnost da sami odluče da li će od mušterija tražiti da nose maske. Takođe stupa na snagu novina i za ugostitelje, koji dobijaju mogućnost da umesto u 23 sata svoje lokale zatvore u jedan sat posle ponoći.

Pored toga, ukida se i ograničenje broja gostiju za jednim stolom. Naime, do sada je važilo pravilo da za jednim stolom može da sedi do četiri odrasle osobe. I dalje ostaje na snazi obavezno odstojanje od jednog metra između stolova.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.