Albanija zabranila emitovanje Cecinih spotova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija zabranila emitovanje Cecinih spotova

Agencija za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pesama pevačice Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, a nakon žalbi da je u programu namenjenom manjinama emitovan spot srpske pevačice.

To je učinjeno jer je Ražnatovićeva više puta imala antialbanske istupe protiv Kosova i da su njene pesme, kako se tvrdi, "inspirisale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločine u Bosni i Hercegovini i na Kosovu", preneli su albanski mediji.

Kako se navodi, naglašeno je da program namenjen manjinama treba da služi prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama, a ne da promoviše osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno.

U saopštenju AMA Ražnatovićeva je okarakterisana kao "problematična pevačica" koja je svojim ranijim pesmama i izjavama "inspirisala zločine u BiH i na Kosovu, podržala nehumana dela supruga Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio".

"Skrećemo pažnju da izbegavate takve slučajeve", saopštila je AMA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POLITIKU UMEŠALI U MUZIKU: Albanija zabranila emitovanje Cecinih spotova

Izvor: Večernje novosti, 17.Jul.2019

U saopštenju AMA Ražnatovićeva je okarakterisana kao "problematična pevačica" Agencija za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pesama pevačice Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.