Šetnja za Đinđića bez Koštunice i Čovića

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja za Đinđića bez Koštunice i Čovića

Sve stranke bivšeg DOS odazvale su se pozivu LDP da 12. marta učestvuju u “Šetnji za Zorana” povodom obeležavanja 10-godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je Ivan Andrić, potpredsednik liberala. On je dodao da od lidera DOS poziv jedino nije upućen Vojislavu Koštunici i Nebojši Čoviću.

- Stranke nekadašnje Demokratske opozicije Srbije samo daju logistiku, dok će to biti građanska šetnja posvećena Đinđiću - rekao je Andrić.On >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je naveo da su brojne ličnosti iz javnog života, kao i nevladine organizacije koje su podržavale Đinđića najavile učešće u aktivnostima posvećenim nekadašnjem premijeru Srbije.On je najavio da će šetnja krenuti iz Simine ulice, gde je bilo sedište DOS, a sada je stranačka centrala LDP.- Na Terazijama će nam se priključiti pristalice DS - dodao je Andrić.Planirano je da se prvo prošeta do zgrade Vlade Srbije, odnosno do mesta gde je Đinđić ubijen, a posle toga se ide na grob premijera.Upitan zašto LDP nije pozvao Koštunicu i Čovića, Andrić je naglasio da oni nisu zaslužili da se nađu u toj šetnji.- Koštunica je radio protiv Đinđićeve vlade. Sve dok se ne rasvetli politička pozadina Zoranovog ubistva, koja sigurno postoji, Koštunici nije mesto u šetnji. Odbio je da ide na sud i izjasni se o okolnostima tog atentata, a neki njegovi bliski ljudi su privođeni u vreme akcije „Sablja” - rekao je Andrić.Kako „Blic” saznaje u LDP, učešće u šetnji za Zorana od javnih ličnosti već su, između ostalih, najavili: Latinka Perović, Jelisaveta - Seka Sablić, Puriša Đorđević, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Dragan Velikić, Goran Marković, Boban Skerlić, Lazar Stojanović, Lena Bogdanović, Miloš Vasić, Stevan Filipović, Jelena Bogavac...U Vladi Srbije još nisu precizirali aktivnosti 12. marta na dan ubistva Đinđića. Pojedini članovi Vlade će, kako navode naši izvori, odati poštu ubijenom premijeru kod spomen-ploče na mestu Đinđićevog ubistva. Zasad nije predviđena neka posebna sednica kabineta Ivice Dačića u znak sećanja na Đinđića. (Izvor: Blic)
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država finansira Lečićev "spektakl" o Đinđiću

Izvor: Danas, 08.Mar.2013

Uprkos najavama da će se Vlada Srbije aktivno uključiti u obeležavanje desetogodišnjice od ubistva premijera Zorana Đinđića, u utorak 12. marta, jedino za sada izvesno učešće države, osim polaganja venaca u Nemanjinoj 11, jeste to što će dati novac za projekat koji je osmislio glumac, reditelj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.