Vigemark upriličio prijem povodom Dana Evrope

Izvor: Cafe.ba, 07.Maj.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vigemark upriličio prijem povodom Dana Evrope

SARAJEVO - Evropska unija gradi mir, prosperitet i saradnju među narodima i isto želi i za BiH, izjavio je večeras šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark.

"Izrazili smo čvrsto opredjeljenje budućem članstvu BiH u EU. Nedavna inicijativa EU za oživljavanje evropskog puta BiH pokazuje snagu naše odlučnosti da podstaknemo BiH u dostavljanju kredibilnog zahtjeva za članstvo u EU", rekao je Vigemark u Sarajevu na prijemu povodom Dana Evrope - 9. maja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

On je podsjetio da su politički lideri i parlamentarci odgovorili pisanom izjavom o opredjeljenju za put BiH ka članstvu u EU.

"Odluka EU o stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na snagu 1. juna obezbijedila je dodatni korak naprijed u ovom procesu. Do toga su nam ostala još 24 dana", rekao je Vigemark.

On je izrazio nadu da će aktiviranje Sporazuma označiti početak perioda značajnijeg napretka u BiH izgradnjom viših odnosa sa EU u političkom, privrednom i svakom drugom smislu.

"Što se tiče kulture i istorije, mi smo već vrlo bliski. Iz tog razloga zajednički gradimo našu budućnost. Pred nama je puno posla, ali sav taj posao biće obavljen u partnerstvu sa EU, domaćim vlastima i civilnim društvom", rekao je Vigemark.

On je napomenuo da je EU mirovni projekat koji je okončao vijekove nerijateljstava među evropskim nacijama.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je u obraćanju da sa zadovoljstvom može reći da BiH čvrsto korača ka EU.

"To je naš najvažniji cilj i spremni smo da zbog naše budućnosti predano radimo na preovladavanju svih zastoja i da odlučno i aktivno krenemo u realizaciju mjera koje će ubrzati naš put ka evroatlantskim ingeracijama", rekao je Zvizdić.

Na prijemu u Sarajevu večeras su se okupili predstavnici političkog i javnog života i diplomatskog kora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Vigemark upriličio prijem povodom Dana Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

SARAJEVO - Evropska unija gradi mir, prosperitet i saradnju među narodima i isto želi i za BiH, izjavio je večeras šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark..."Izrazili smo čvrsto opredjeljenje budućem članstvu BiH u EU. Nedavna inicijativa EU za oživljavanje evropskog puta BiH pokazuje snagu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.