Srušila se skela u centru Sarajeva, dvije osobe poginule

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se skela u centru Sarajeva, dvije osobe poginule

Na gradilištu u centru Sarajeva došlo je do nesreće u kojoj je prema riječima očevidaca, ali i informacijama iz Operativnog centra MUP-a KS, jedna osoba smrtno stradala, a jedna povrijeđena i prevezena u bolnicu.

Srušila se skela u stambeno-poslovnoj zgradi BHC koja je u izgradnji u ulici Hiseta 11 na Marijin Dvoru.

Nedaleko od zgrade sa koje se srušila skela, stanuje Omer Omeragić. Među prvima je istrčao da pomogne nastradalima.

“Istrčao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u papučama. Vidio sam tri čovjeka kako leže. Jedan je uspio ustati i njega smo ubacili u neki privatni automobile koji ga je odvezao u bolnicu. Drugoj dvojici unesrećenih pokušavali smo pomoći koliko smo mogli, međutim dok su došla kola Hitne pomoći, jedan čovjek je izdahnuo. Drugog je odvezla hitna”, priča Omeragić.

Prema informacijama MUP-a KS radi se o radnicima Famus- gradnje iz Jelaha, koji su prema njihovim riječima životno ugroženi.

Na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu su do sada primljene dvije osobe, potvrdila je glasnogovornica sarajevske bolnice Muamera Šehić. Ona kaže kako će u toku večeri imati više informacija o broju povrijeđenih, ali i stepenu povreda.

Jedna od Sarajki u trenutku rušenja skele bila je svega nekoliko metara udaljena od zgrade.

„Bila sam na semaforu kada se sve desilo. Samo sam u momentu osjetila jak udar i prašinu iza sebe. Svi smo potrčali da vidimo ima li povrijeđenih. U jednom momentu sam vidjela čovjeka koji bio sav krvav. Ubrzo su ga odveli u bolnicu. Samo se sjećam tog udara i prašine, sada čekamo da vidimo šta se u stvari deslio“, priča ona.

Mjesto nesreće je ograđeno žutom policijskom trakom, a stigli su i vatrogasci, jer se sumnja da ispod ruševina ima zatrpanih ljudi. Prilikom rušenja skele potrgane su tramvajske žice, tako da tramvajski saobraćaj nije u funkciji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Srušila se skela na gradilištu u Sarajevu, jedna osoba poginula

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2015

Na gradilištu u centru Sarajeva došlo je do nesreće u kojoj je prema riječima očevidaca, ali i informacijama iz Operativnog centra MUP-a KS, jedna osoba smrtno stradala, a dvije povrijeđene.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.