Izbori u Gruziji: Vlast tvrdi da je pobedila, opozicija pozvala na proteste

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2020, 19:05

Izbori u Gruziji: Vlast tvrdi da je pobedila, opozicija pozvala na proteste

Gruzijska vladajuća stranka "Gruzijski san" saopštila je da je odnela pobedu na parlamentarnim izborima u toj zemlji 31. oktobra, na kojima je ujedinjena opozicija očekivala da će se okončati osmogodišnja vladavina ove stranke. Najveća opoziciona stranka odbila je da prizna rezultate glasanja i pozvala na proteste zbog, kako su nazvali, nelegitimnog ishoda, dok su međunarodni posmatrači upozorili da je izborni proces bio "daleko od savršenog". Posmatrači Organizacije za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Opozicija u Gruziji pozvala na proteste posle parlamentarnih izbora

Izvor: Danas, 01.Nov.2020

Gruzija se danas nalazi na ivici političke krize pošto je opozicija pozvala na proteste osporavajući rezultate u subotu održanih parlamentarnih izbora na kojima je vladajuća stranka osvojila tesnu  pobedu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.