Izvor: S media, 23.Maj.2012, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Mesto premijera je najvažnija funkcija, a ne utešna nagrada

Bivši premijer Srbije Zoran Živković kaže da je mesto premijera je najjača politička funkcija u Srbiji, a ne utešna nagrada - Boris Tadić, koji je izgubio izbore, ne može biti premijer, već treba da podnese ostavku na mesto predsednika stranke - kaže Živković za RTV.

On je rekao da bi premijer trebalo da bude "ekonomista sa dobrim političkim iskustvom", a kao konkretan primer naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << našeg bivšeg ambasadora u Vašingtonu Ivana Vujačića, koji je bio predsednik Političkog saveta Demokratske stranke i profesor je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Živković kaže da je u toku "veliko kuvanje" i da se "ne zna ko kosi , a ko vodu nosi", jer , ni Tadić, ni Đilas, ni Dačić, nisu izjasnili u kameru, ali, da on smatra da nije ni logično ni smisleno, da Tadić bude novi premijer Srbije.

- Sam Tadić je izjavio da neće biti premijer. Sad bi bilo stvarno neobično da čoveka koji se do juče dičio svojom doslednošću i stabilnim stavovima za jednu noć promeni mišljenje - podsetio je Živković u emisiji "Jedan na jedan" RTV-a.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara (IZ ČASA U ČAS)

Nikolić sutra podnosi ostavku na mesto predsednika SNS-a

Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji

- Nije mesto premijera utešna nagrada, pa kada ne možete da budete predsednik, onda budete premijer- kaže Tadićev stranački kolega i bivši funkcioner DS-a."

Mesto premijera je,kaže Živković, najvažnije mesto u državi, a za to što zadnjih sedam-osam godina nije bilo tako je "devijacija koju je proizveo Boris Tadić".

On nije isključio mogućnost da mandatar buduće vlade bude i neko od potpredsednika DS, ali kategorično ostaje pri stavu da to ne treba da bude Boris Tadić.

-Ne postoji nijedan racionalan razlog. Prvo zato što on to neće, drugo što je izgubio izbore, treće zato što on to ne bi znao da radi jer to nije manekensko-politička pista već ozbiljan rad. Tu se ne rešavaju virtuelni već realni problemi ljudi. U Nemanjinoj pod prozorom svaki dan imate hiljadu ljudi koji čekaju da im rešite probleme i to ne mogu da reše pi-ar agenti nego morate sami- izjavio je Živković.

Kao jedan od razloga za toliki gubitak poverenja glasača Živković je naveo pomirenje Tadića sa SPS-om i Ivicom Dačićem, pri čemu, kaže on, Ivica Dačić ovih dana izjavljuje da je 5. oktobar najveća sramota u srpskoj istoriji.

(RTV)

Foto:Video capture/Yotube

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.